Myllymäkis mumsiga mackor
Tommy Myllymäki är en hyllad kock med många utmärkelser, även internationellt.
Det är inspirerande när prisade kockar gör det avskalat enkla, och visar på att aptitlighet och stor smak inte är detsamma som komplexitet och timmar av förberedelse.
Här presenterar Tommy i Nyhetsmorgon ett enkelt men gott recept på mumsiga mackor som blir till en hel måltid.
AIOLI
2 äggulor
2 dl matolja
2 dl olivolja
2 tsk citronsaft
1-2 klyftor vitlök
BLÅMUSSLOR
1 kg musslor
2 dl vitt vin
1 schalottenlök, skivad
'SERVERING
surdegsbröd
örter
citron, skalet
Gör så här
Aioli
Vispa ihop äggulor med vitlök och citron tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs, smaka av med salt.
Musslor
Koka upp vin och lök, tillsätt musslor och koka under lock tills musslorna öppnat sig.
Servering
Plocka ur musslorna ur skalet och lägg på rostat surdegsbröd med aioli och örter samt lite rivet citronskal.
<< Startsida