19 okt. 2015

Heta skaldjur till äppelsalladen


Grillade skaldjur gör salladen så mycket mer spännande. Skulle grillen vara inställd för säsongen går det bra att steka i vanlig panna i köket.

För 4 personer

40 minuter

500 g räkor med skal

500 g blåmusslor

1 msk rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

1/2 krm chilipeppar

1 citron

1 stor påse blandade salladsblad

10-12 körsbärstomater

10-12 rädisor

1/2 gurka

2 syrliga äpplen

Att äta till:

2-3 citroner

Dill

Bröd


Gör så här:

1. Lägg oskalade räkor och musslor i en skål. Vänd ned rapsolja, vinäger, chilipeppar och saften från en citron. Låt skaldjuren få smak i 30 minuter.

2. Skär och blanda salladen. Skär äpplena i bitar och droppa över lite citron eller vinäger så de inte blir missfärgade.

3. Grilla räkor och blåmusslor i en wok- eller stekpanna. Vänd runt flera gånger och se till att skaldjuren hinner få färg. Räkorna behöver 4-5 minuter medan musslorna behöver kortare tid
.

4. Lägg upp sallad, grönsaker och äpple. Toppa med skaldjur. Pressa över saft från en till två citroner. Avsluta med dill, bröd och citronhalvor.


Scanfjord är Sveriges största leverantör av odlade musslor. Scanfjord var också först i Sverige med ekologiska, KRAV-märkta musslor.